woensdag 24 mei 2023

23 mei, ‘de tweede dag breekt aan’

Opnieuw een mooi verslag van onze reporter onderweg Clarie Pieters.

De tweede dag breekt aan. Nog een beetje stijf van de wandeling van gisteren ga ik weer met veel plezier op pad. Deze keer een route richting Bedelaar en Lange Ven.

Alle routes lopen achter de Busjop om, langs het oude schuurtje richting de beek. De paadjes zijn smal en inhalen is niet mogelijk. Kinderen hollen op en neer en verwonderen zich om dingen die ze zien en vinden. Ik geniet volop. Wandelen is een hele sociale bezigheid. Mensen praten rechtstreeks met elkaar, kijken om zich heen en genieten. Dat is heel wat anders dan continu op sociale media te zitten. Ik las in de krant dat het niet alleen in het openbaar vervoer stil is, omdat iedereen met zijn telefoon bezig is, maar ook op het terras en in het restaurant. Tip: Wil je de volle aandacht van iemand, nodig die persoon dan uit voor een wandeling.

Als het pad op de Speckerweg (dit stuk weg heet tegenwoordig Piet Vossenweg) uitkomt word ik meteen verrast met een appeltje van  fruitbedrijf Heijnen.

Eenmaal lopend over landgoed de Bedelaar passeer ik de uilentoren. Het is een drie verdiepingen hoge stenen toren bestemd als verblijfplaats voor vleermuizen en uilen met als doel muggen en muizen te bestrijden. Uiteindelijk kom ik bij het spoor uit en steek ik de professor Dubois weg over. Daar zet ik een flink tempo in. Het is rustig en de route is lang en recht. Langzaam kom ik tot rust, ondanks het tempo. Het wordt stil in mij. De waan van de dag is weg. Mijn gehoor wordt scherper en ik hoor de geluiden om me heen. Het is zoals Rommert Boonstra ooit zei: ‘Wandelen is de haast uit je hoofd halen en kijken wat er over blijft’.

Na een tijdje kom ik bij de extra waterpost. Wat kan water toch lekker zijn. Na een korte pauze loop ik weer door. Er volgt een mooi stuk langs het Lange Ven en dan kom ik bij de drankpost uit. Ik neem mijn gebruikelijk drankje en lolly en loop door. Hoewel ik nog 2,8 km voor de boeg heb, hoor ik in de verte het orkest dat bij de Busjop iedereen met muziek begroet. Via een nog leuk olifantenpaadje loop ik naar de finish. Het zit er op voor vandaag.

Maar nee, toch nog niet helemaal. Thuis toch maar weer op social media. Kijk op de website van de avondvierdaagse en op facebook en geniet na van de tocht.