vrijdag 26 mei 2023

25 mei, ‘al weer dag 3’

Clarie Pieters, onze reporter onderweg, heeft haar indrukken weer mooi verwoord in het volgende verslagje:

Vandaag, donderdag, loopt de route richting De Mussenhoek, St Elisabeth, Kinkhoven

De weergoden zijn ons goed gezind. Alweer ideaal wandelweer. De zon is schijnt bijna onafgebroken maar zakt langzaam en de schaduwen worden steeds langer. Dat is handig. Als ik iemand in wil halen, verschijnt eerst mijn schaduw en dat wordt meteen opgemerkt en iedereen gaat vanzelf opzij. Ik hoop dat de wandelaars niet alleen naar de grond kijken, maar ook om zich heen kijken en genieten van deze schitterende route.

Bij Sint Elisabeth  verzorgt BSO Natureluur leuke spelletjes voor de kinderen. Kinderen kunnen fietsen op eenwielers, jongleren met diabolo’s (zelfs Kiki de kikker probeert het, maar bakt er niets van), knutselen en nog veel meer.

Afgeleid door de activiteiten mis ik de afslag van de 12,5 km. Gelukkig kom ik er al snel achter. Na een tijdje verdwijnt het geroezemoes en wordt het weer rustig. Ik loop richting de Koebrug, Ursulamolen naar de Litsberg. De laatste twee passeer ik met een glimlach, omdat ik daar veel jeugdherinneringen aan heb. De Litsberg is bij veel generaties een begrip. Als klein meisje ging ik in de zomer achter op de Solex van mijn ouders vanuit Roermond naar de Litsberg waar ik de hele dag speelde en op de terugweg vastgebonden moest worden op de Solex omdat ik van vermoeidheid in slaap viel.

Ik loop verder en kom op een stukje van de route ‘Ommetje Kinkhoven’, een schitterend stukje dat meestal erg nat is, maar nu goed te bewandelen.

Langs kasteelhoeve Neyenghoor weer richting Leudalweg, waar ik een heerlijk bekertje fris water krijg. Min of meer parellel lopend aan de Leudalweg kom ik uiteindelijk de Roggelseweg over en nader de waterpost. Daar krijg ik een heerlijk bekertje frisdrank en natuurlijk mijn favoriete lolly. De muggen hebben de lekkernijen ook ontdekt. De vrijwilligers bij de post zijn dan ook continu in beweging om de muggen weg te slaan. Ik loop gauw verder en een half uurtje later ben ik weer bij de Busjop waar ik alweer met muziek word ingehaald.

Als ik naar huis fiets word ik verrast door een ree dat heel rustig blijft staan als ik afstap en een foto maak. Thuis dit verslagje gemaakt. Ik dacht dat ik geen inspiratie had, maar zoals Einstein zei ‘ De benen zijn de wielen van de creativiteit’ is het toch weer gelukt.