zaterdag 27 mei 2023

26 mei, de laatste wandeldag!

Ook voor Clarie Pieters, die deze wandelweek de verslagjes heeft geschreven, ligt er vandaag een mooie medaille klaar!

De climax nadert. Vandaag is de start in Heythuysen op het plein bij de Tump. Alle elementen voor een geslaagde afsluitavond zijn aanwezig: stralend weer, een gezellig plein met veel activiteiten voor de kinderen, een buitenbar en muziek. Maar eerst moet er nog worden gewandeld. We wandelen richting Op den Birkenbosch, Aan de Bergen en dan het bos in. De wegen zijn lang en recht en bieden mooie vergezichten zoals de prachtige regenboogkleuren die ontstaan bij het beregenen van een stuk land. De bermen zijn niet gemaaid en de planten wuiven in de wind. Het niet maaien in mei wordt landelijk gepromoot door onder andere de Bijenstichting, Flora van Nederland en ecologische tuinvereniging Velt met als doel het bevorderen van biodiversiteit. Het bos is groot en stil, met alleen vogelgeluiden.

Na de stempelpost lopen alle groepen weer samen. Een klein meisje  dat voor me loopt wijst opeens naar de lucht en zegt: ‘Er hangt een banaan maan in de lucht’.

Via de AH waar we nog een fris blikje drinken krijgen aangeboden word ik verwelkomd op het plein en krijg ik de felbegeerde medaille.

Het zit er op voor dit jaar. Tot volgend jaar.

En… voor iedereen: blijf wandelen. Een Hindoe wijsheid: met wandelen word je oud.