dinsdag 14 mei 2024

Dag 1: maandag 13 mei …..

De Fysio Atelier Leudal Wandelvierdaagse 2024, gezien door de ogen van onze wandelende reporter Clarie Pieters.

Dag 1: Maandag

De dinsdag ervoor… 
Het begint te kriebelen. De wandelvierdaagse is in aantocht.  Ik ben er klaar voor, maar is het bos dat ook? De paden zijn glibberig en modderig, grote plassen belemmeren de doorgang en de vogels houden zich vrij stil voor deze tijd van het jaar. Het bos zou moeten sprankelen en leven, maar het voelt somber en zwaar als ik er doorheen loop.
Donderdag ervoor..
Na een natte periode gloort er een sprankje hoop. De zon laat zich wat vaker zien en de weersvoorspellingen zijn goed. Zou het dan toch nog goed komen?
Zaterdag ervoor..
Het bos leeft weer. De vogels kwetteren als vanouds en de bomen en struiken pronken met hun  frisse groene kleuren.

Maandag
Stralend weer ondanks de slechte voorspellingen. Met veel zin begin ik aan de wandeling. En ik ben niet de enige. Ik zie alleen maar blije, vrolijke gezichten, oud en jong. Veel hele jonge kinderen die vrolijk huppelend van start gaan. Ook veel bekende gezichten die je elk jaar tegenkomt. De wandelvierdaagse is toch voor veel mensen een leuke traditie waar velen warme herinneringen aan hebben.
Naast het gekwetter van de vogels wordt er volop gekwetterd door die grote rare vogels (gezien vanuit de vogels). Maar het kan goed samen.
De tocht is weer schitterend met mooie uitzichten en gezellige mensen. Het is bekend gebied (de Spar en de heide richting Nunhem), maar door net iets anders te lopen dan de gebruikelijke routes die ik meestal loop, lijken sommige stukken nieuw of gezien vanuit een ander perspectief. Ook worden we weer goed verzorgd onderweg. Eerst met lekker fris water en bij de stempelpost heerlijke limonade met wat lekkers.

Het laatste stuk waar alle afstanden weer bij elkaar komen is gezellig druk en met een praatje hier en praatje daar zijn we (mijn buurvrouw loopt dit jaar gezellig met me mee) voor we het weten weer bij Boscafé De Busjop.

De eerste dag zit erop. Dat smaakt naar meer.