woensdag 15 mei 2024

Dag 2: dinsdag 14 mei …..

De Fysio Atelier Leudal Wandelvierdaagse 2024, gezien door de ogen van onze wandelende reporter Clarie Pieters.

Dag 2: dinsdag

’s Ochtends: De dag begint weer stralend. Maar ook voor vandaag zijn de voorspellingen voor de avond niet zo best.
En ja hoor, naarmate de middag vordert, stapelen de wolken zich weer op. Zouden de weergoden ons vandaag sparen? Het blijft spannend tot zes uur. Dan regent het even flink. Maar daarna is het weer het mooiste weer van de wereld. We starten om onduidelijke redenen een kwartiertje later, dus hebben we van de regen geen last. Maar sommigen kunnen bijna niet wachten en staan in de startblokken om er als het eindelijk mag als een speer vandoor te gaan. Vandaag loopt de route richting De Bedelaar en de uilentoren. Maar eerst wandelen we nog door de mooie bossen er omheen. Natuurlijk ontbreekt op deze tweede dag het appeltje van fruitbedrijf Heijnen niet.

De tocht leidt ons langs gebieden waar de letterzetter flink heeft huisgehouden. Het is een kever met een verwoestende kracht die vooral fijnsparren erg lekker vindt.
De wandeling is zeer afwisselend: mooie bossen soms een paar heuveltjes, prachtige uitzichten, een schitterend stuk langs het Langeven met veel gevulde vennetjes. Wat is de natuur toch mooi. Dat doet me denken aan een blog van Sanne Bloem, wandelaar en liefhebber van woorden. Ze verzamelt en bedenkt wandelwoorden. Passend voor vandaag is haar woord WANDELHARTEXPLOSIE met als betekenis: de natuur is zo mooi dat je hart begint te jubelen. En dat je bijna niet meer weet wat je aan moet met deze ervaring van schoonheid.

In de bossen rondom de Busjop krioelt het vanavond niet alleen van de mensen, maar ook van mieren, die ijverig werken aan een enorme mierenhopen. Een eindje verder zien we niet een mierenhoop, maar een hoop mensen op een kluitje. Dat is goed nieuws, want dat betekent dat we bij de verzorgingspost weer kunnen kiezen uit een lekker drankje en wat lekkers. Van daaruit is het nog maar een kippeneindje tot de Busjop. Daar aangekomen zien we weer tevreden en trotse gezichten.
Het zit er weer op voor vandaag.