vrijdag 17 mei 2024

Dag 3: donderdag 16 mei …

De Fysio Atelier Leudal Wandelvierdaagse 2024, gezien door de ogen van onze wandelende reporter Clarie Pieters.

Dag 3: Donderdag

De bewoners van het bos hebben van de regenachtige rustdag en vandaag gebruik gemaakt om de bomen en struiken weer wat op te poetsen. Het stof is er af gewassen en het bos ziet er weer fris en fruitig uit en ruikt heerlijk. Alleen is de ‘vloer’ nog niet goed aangeveegd, maar de gasten (wandelaars) zijn weer van harte welkom. En dus gaan we weer. Maar niet voordat we op de foto zijn gezet. Iedereen is weer uitgelaten en vrolijk. Misschien omdat na een druilerige dag het zonnetje schijnt en de vooruitzichten goed zijn. Ook de jonge dieren zijn uitgelaten en rennen vrolijk rond.

De route gaat naar de Mussenhoek. En een prachtig stuk langs de Zelster beek. Het is vandaag echt genieten. Prachtige luchten door de zon en de wolken, uitzichten en heuvelachtig landschap. Verder loopt de route naar Zorgcentrum St. Elisabeth en omgeving waar we weer genieten van een drankje en een snoepje, nabij kinderopvang Natureluur. Je zou willen dat je weer kind was om daar naar de BSO te mogen en elke dag lekker te kunnen struinen in het bos.

Voldaan bereiken we weer De Busjop waar we alweer op de foto mogen. (En nog steeds fris en fruitig).

Deze dag voel ik me zoals Ledewey van Noord (sportjournalist, maar ook schrijfster van boeken) ooit schreef: ‘Wandelen is dat stukje van de wereld eventjes van jou maken. Het onverwachte vergezicht, het wegschietende eekhoorntje, de sperwer die zich laat verrassen en het bijtje op de bloesem. Allemaal van jou. Voor jou.’
Ze schreef ook het boek : Alleen op avontuur; alles over wandelen in je eentje. Een aanrader.