maandag 15 april 2024

De paden op, de lanen in ….

In de omgeving van Heythuysen, zeker in het mooie Leudal, is een tijdje geleden extra activiteit waargenomen. Mannen fietsten, wandelden, gingen heen en weer, bekeken de omgeving zorgvuldig, maakten aantekeningen, overlegden en namen af en toe een slok water. Dat waren onze routemannen.

Eind vorig jaar begonnen ze al met het uitpluizen welke routes geschikt zouden zijn om aan de deelnemers van de Fysio Atelier Leudal Wandelvierdaagse aan te bieden. Een uitzoekerij, want niet alleen moeten het natuurlijk mooie wandelingen worden, maar alle posten moeten bijvoorbeeld op een kruispunt van 4 routes met verschillende afstanden liggen, niet te ver en niet te dicht bij het vertrekpunt. De routes moeten ook zorgvuldig genoteerd worden, want ook al wordt alles bewegwijzerd op de avond zelf, toch zijn er altijd deelnemers die graag met een blad papier rondlopen. En foutlopers zien we liever niet …….

Na een laatste overleg is nu de tijd om de routes door externe wandelaars te laten controleren en dán pas kunnen ze tevreden zijn. Even rust tot het evenement zelf en dan weer in actie om op de dag zelf de routes te bepijlen.

Ook een hele klus, dus jullie begrijpen: zonder routemannen geen vierdaagse!

Vlnr: Har Boonen, Har Lemmen, Jan van Grimbergen, Jos Beelen en Jac Verstappen. Frans Reijnen was helaas deze dag ziek.