maandag 18 mei 2015

Wandelvierdaagse 2015 – Dag 1

Ondanks de weersvoorspellingen was het een vrij droge eerste wandeldag. Pas later op de avond begon het te regenen, maar toen waren de meeste wandelaars alweer binnen.

De organisatie had zich geïnstalleerd in de zaal van Restaurant de Busjop. De wandelaars kwamen al vroeg bij de inschrijftafels om hun kaart op te halen, of nog aan te schaffen. Om 18.00u precies werd het sein gegeven dat de routes mochten worden uitgedeeld, waarna de eerste grote groep wandelaars de blauwe pijlen gingen volgen.

De route van vanavond ging langs het Lange Ven en over landgoed de Bedelaar. De drankpost halverwege was ietwat moeizaam in te richten geweest, aangezien er op weg ernaar toe ineens een kudde schapen vóór de bevoorradingsauto had gestaan. De diertjes van de weg krijgen heeft nogal wat voeten in aarde gehad en zelfs de handhavers van de wet hebben hun best gedaan om de organisatie hierin bij te staan. De route heeft er gelukkig niet onder te lijden gehad.

Na landgoed de Bedelaar liepen de wandelaars door een wei met een vennetje, alwaar twee koeien heel nieuwsgierig de vele twee- voeters wilden begroeten. Gelukkig was daar Cowboy Har -verantwoordelijk voor het uitzetten van alle prachtige routes- die er voor gezorgd heeft dat er, door het duo in de wei, niet te vrijpostig gereageerd werd op de kudde mensen die voorbij kwamen.

De organisatie heeft maar liefst om en nabij de 900 wandelaars mogen begroeten op deze eerste dag van de feestelijke 40e editie. Nog 3 dagen te gaan!

Penders Voetzorg Leudal Wandel 4-daagse maandag 18-05-2015 deel 1

Penders Voetzorg Leudal Wandel 4-daagse maandag 18-05-2015 deel 2