dinsdag 19 mei 2015

Wandelvierdaagse 2015 – Dag 2

Dag twee zit erop. Opnieuw een mooie wandeldag. Wellicht stak er iets teveel wind op, maar in elk geval bleven de wandelaars verstoken van welke vorm van regen dan ook.

W4D dag2.1Maar de Vierdaagse zou de Vierdaagse niet zijn als er niet ook een avontuur te vertellen was. Vlak voor de oversteek bij de Elisabethsdreef werden de eerste wandelaars verrast door een groep wilde paarden. Sommige mensen vinden dit een mooie ervaring, anderen hebben het niet zo op met de toch wel grote dieren. Dit laatste zorgde ervoor dat de telefoon van Cowboy Har ging rinkelen, maar of Har nou de koeien aan het temmen of de saloon ingedoken was, werd niet duidelijk, maar dat bleek kort daarna ook niet van belang. De kudde paarden hield het al snel voor gezien en na nog een ingebouwd showelement renden ze in volle galop weg, waarop de wandelaars hun tocht konden voortzetten.

W4D dag2.2De route ging ditmaal door de tuin van St. Elisabeth. Een mooi stuk natuur, met beekjes, prachtige grote bomen en een met mos begroeid pad, leidde de wandelaars richting de verzorgingspost. Daar bleek uiteindelijk een tekort aan salmiak-lolly’s, maar dat mocht alleen de pret van de appeldames drukken, want zij hadden zich er nog zo op verheugd. Deze dames boden alle wandelaars een kilometer verderop een heerlijk appeltje aan.

Het was weer een top avond. Of het aan de mooie routes, de goede verzorging onderweg, het weer, de gezelligheid van de vierdaagse of gewoon een mix van dit alles, ligt weet de organisatie niet, maar wederom vonden om en nabij de 900 wandelaars (en 28 honden!) hun weg naar de Busjop. En het was ook dáár waar na afloop de polonaise gelopen werd terwijl Toeter Thijs met z’n 4 meter lange hoorn zorgde voor vrolijke Tiroler-muziek.

Nu een dagje rust en dan zien we iedereen graag donderdag weer terug. Tot dan!

Penders Voetzorg Leudal Wandel 4-daagse dinsdag 19-05-2015 Deel 1 (Pieter Ligtenberg)

Penders Voetzorg Leudal Wandel 4-daagse dinsdag 19-05-2015 Deel 2 (Pieter en Corine Ligtenberg)