vrijdag 22 mei 2015

Wandelvierdaagse 2015 – Dag 4

Allereerst willen we op deze laatste avond even de aandacht vragen voor een leuke prijsuitreiking deze week. Een gulle ondernemer uit Heythuysen heeft ons een prijs geschonken, die zo bijzonder was, dat wij het een aparte vermelding waard vinden. Er werd namelijk een willekeurige foto uitgezocht van de wandelvierdaagse van 2014, die gebruikt werd om model te staan voor een tekening. Deze ondernemer koos een foto van een kind, van de achterkant gefotografeerd met een rugtas om. Het kind wat zichzelf zou herkennen op deze foto, kreeg als kado de ingelijste tekening. Ward Silleman was de gelukkige. Vorig jaar was hij 6 jaar jong en wandelde hij voor het tweede jaar mee. Hij herkende zichzelf dinsdagavond op de foto en mocht de mooie tekening mee naar huis nemen. Uiteraard werd daar door onze fotografe een mooie foto van gemaakt. Ward, van harte gefeliciteerd!

En dan nu.. ons slotfestijn.

Een licht gevoel van spanning overheerste vandaag bij de organisatie. Als je een mooie formule hebt en je gaat daar iets nieuws in introduceren is het altijd even afwachten hoe het uitpakt. In ons geval werd de slotavond verplaatst van restaurant de Busjop naar het plein bij onze hoofdsponsor Penders Voetzorg. En we kunnen met een gerust hart zeggen, terugkijkend op een lange maar zonnige dag, dat het een succes was.

Met maar liefst twee springkussens, twee muziekgezelschappen, te weten Wiezoe Vals en Angesóm, Circus Luijten, De Busjop en Porto Maurizio die de handen ineen sloegen, een grabbelton voor de kinderen én een hamburgerkraampje van Jumbo, kunnen we spreken van een groot en gevarieerd aanbod voor jong en oud op het dorpsplein. De F2 van voetbalvereniging Heythuysen kreeg een taart aangeboden omdat ze 4 dagen meegelopen hebben met het hele team en zulke leuke groepen kunnen wij als organisatie alleen maar toejuichen. Er was zelfs een beroemdheid aanwezig vanavond. Bas van de Goor -oud Volleyballer en Olympisch Kampioen- wandelde vanuit zijn Foundation mee met een groep diabetici. De beide directeuren van Penders Voetzorg deelden de medailles uit bij binnenkomst van de wandelaars. De deelnemers bleven na het wandelen allemaal nog een hele poos na om wat te drinken. Pas na de loterij dunde het iets uit op het plein, maar dat deed niets af aan de gezelligheid. De organisatie mocht dan ook veel positieve reacties ontvangen.

Vanmiddag kwam een vrijwilligster en voormalig commissielid ons vertellen dat ze gedroomd had over 1000 deelnemers vanavond. We durfden het niet te hopen, want zeg nou zelf, 1000 is best veel en toch nog 100 meer dan wat we doorgaans gemiddeld mogen verwelkomen. Maar ze kreeg gelijk. 1017 deelnemers wisten hun weg te vinden naar onze nieuwe start-finish locatie en die 1017 deelnemers hebben hopelijk net zo genoten van deze avond als wij.

Het was een hele fijne 40e editie. En als we terugkijken naar de afgelopen 40 wandeljaren en denken aan ál de enthousiaste deelnemers, willen wij er best nog 40 achteraan plakken. Tot volgend jaar?

Foto’s kunt u vinden in de volgende albums: