maandag 23 mei 2016

Wandelvierdaagse 2016 – Dag 1

Bij de start van alweer de 41e editie van de Penders Voetzorg Leudal Wandel 4-daagse, was het weer ons niet zo gunstig gezind. De regen viel de hele dag al heel mals uit de hemel, maar dat mocht toch de (voor)pret bij de organisatie niet drukken. Druk werd er versierd, de ballonnen werden met veel passie opgeblazen en de slingers vonden hun plekjes aan de muur. A4-daagse Kikkerlles was in gereedheid gebracht voor de eerste wandelaars. En dat waren er niet zomaar een paar. Vanaf 18.00u tot 19.30u hebben maar liefst ruim 700 wandelaars en viervoeters hun weg gevonden door het regenachtige Heythuysen richting Restaurant de Busjop. Aldaar was er keuze uit maar liefst 4 afstanden, waarbij de organisatie heeft opgemerkt dat ook de nieuwe afstand van 12,5 km erg in trek was.

De commissie heeft dit jaar de hulp ingeroepen van een heuse mascotte. Kiki Kikker werd gevraagd plaats te nemen bij de fotograaf, vandaag in de persoon van de voormalig voorzitter van Atletiek Leudal (de huidige voorzitter heeft vanavond de voor-inschrijftafel bemand).
Kiki Kikker had het maar wat druk met allemaal knuffelende kinderen, maar ook volwassenen vonden het erg leuk om met de mascotte op de foto te gaan. De aanwezigheid van Kiki heeft 41 edities op zich laten wachten, maar vanaf nu zal ze er bij zijn.

Ondanks het weer en de modderpaden was het goed wandelen in de bossen van het Leudal, de routes leidden langs verschillende beekjes, de Hoeve, het bijbehorende bakhuisje en onderweg waren een aantal paarden druk met het begroeten van de wandelaars. We hopen uiteraard op beter weer de rest van de week, maar met de voorspelling van aanstaande vrijdag zal dat vast in orde komen.

Graag tot morgen!

Penders Voetzorg Leudal Wandel 4-daagse 23 mei 2016 (Cor Timmermans)