dinsdag 24 mei 2016

Wandelvierdaagse 2016 – Dag 2

De tweede dag van de vierdaagse gaf een heel ander weerbeeld dan gisteren. Er is geen druppel regen gevallen gedurende de dag, en ook de avond bleef volledig droog. De plassen in het bos waren het enige overgebleven bewijs van het slechte weer de dag ervoor. Maar liefst ruim 900 wandelaars en hun trouwe viervoeters hebben deze tweede dag het bos doorkruist op de verschillende afstanden.

De route vandaag bracht ons via Cowboy Har en Cowboy Matthieu -die koeien wisten niet wat hen overkwam, met niet één, maar twee cowboys- richting de Uilentoren. De paden waren goed begaanbaar en de sfeer onderweg was bij verschillende groepen méér dan prima te noemen. Zingende kinderen, die zowel KVW-liedjes als alvast de te oefenen Schoolverlaters-musical-liedjes ten gehore brachten. Kortom, gezelligheid alom.

Als we het dan over gezelligheid hebben, mag ook de drinkpost even genoemd worden. De pauzeplaats met de vele vrijwilligers die zorgen voor een snoepje en een bekertje drinken is naast een rustpunt IMG_6178ook altijd een plaats om even bij te kletsen en anekdotes van gebeurtenissen onderweg uit te wisselen. En dan hadden we vanavond ná dat snoepje of die lolly ook nog de appelpost, die vlak voor de afslag naar de Busjop iedereen een gezonde snack meegaf.

Bij de grafheuvels konden de eerste klanken van Joekskapel Angesóm al opgevangen worden. Zij heetten met hun uitgebreide oeuvre alle wandelaars weer welkom terug bij de finish van dag 2. Morgen hebben we een rustdag, een dag om weer bij te tanken en nieuwe energie te vergaren voor de laatste twee wandeldagen van deze 41e editie. Ben jij er ook weer bij a.s. donderdag?!

Penders Voetzorg Leudal Wandel 4-daagse 24 mei 2016 (Eef Lommen)