donderdag 26 mei 2016

Wandelvierdaagse 2016 – Dag 3

Op de derde dag van de vierdaagse worden de wandelaars wederom verwelkomt bij Restaurant de Busjop. De wandelkaarten worden gecheckt, de loterijbriefjes ingevuld. Er blijft bij elke wandelaar altijd een sprankje hoop dat er een prijsje gewonnen wordt in de loterij. Als dit alles is gedaan wordt de routebeschrijving meegenomen en er wordt voor de zekerheid gekeken of vanavond inderdaad de rode pijlen gevolgd moeten worden. Het weer is er ook naar. De zon schijnt al de hele dag en het bos lijkt groener dan ooit tevoren. De paden zijn zo goed als opgedroogd en de grote groep deelnemers hebben er zin in.

De tocht van vanavond brengt ons richting buitencentrum de Spar en langs de Nunhemse heide. Op verschillende plekken is het uitzicht wijds, op andere waant de wandelaar zich in dichte bebossingen met grote bomen vanuit waar vele vogels ons fluitend en tjirpend tegemoet klinken. image2Wederom ruim 900 wandelaars en honden wandelen door het Leudal, bezoeken de stempelpost en nemen daar wat te drinken en/of te snoepen.

Bij terugkomst bij de Busjop wordt een ieder getrakteerd op, evenals dinsdag, een optreden van de altijd gezellige Joekskapel Angesóm en aangezien de temperatuur maar niet af lijkt te koelen blijft het nog lang druk op het terras. Morgen alweer de laatste dag van deze 41e editie. Net als vorig jaar zal de slotavond plaatsvinden op het plein voor het gebouw van hoofdsponsor Penders Voetzorg. Uiteraard ook met muziek, animatie voor groot en klein, veel speelplezier en natuurlijk het natje en droogje en een mooie route, exact zoals de wandelaars inmiddels van de organisatie gewend zijn.

Graag tot dan!

Penders Voetzorg Leudal Wandel 4-daagse 26 mei 2016 (Eef Lommen)