vrijdag 27 mei 2016

Wandelvierdaagse 2016 – Dag 4

Een evenement als de wandelvierdaagse moet het uiteraard hebben van een handvol organisatoren, nog meer vrijwilligers, sponsoren (ook voor de natura prijzen) en een berg deelnemers, wil het een geslaagd evenement worden. Op dit alles niets aan te merken, de voorbereidingen verliepen ook dit jaar weer soepel en aan deelnemers geen gebrek. Vandaag opnieuw om en nabij de 900 twee- en viervoeters.

Maar waar zo’n evenement in de bossen en buitenlucht ook mee valt of staat, is het weer. En daar heeft niemand invloed op. Maandag was het miezerig weer, nattigheid viel in de bossen van het Leudal, maar daar was dinsdag alweer bijna niets meer van te merken. Donderdag was een mooie wandeldag en ook vandaag had niemand eigenlijk iets te klagen. Ja, het was klam, beetje broeierig weer, maar de voorspelde onweer en regen viel toch echt pas nadat het plein volledig leeg was van deelnemers. En alsof de hemel het speciaal de hele avond opgespaard had, viel het er even heel mals uit rond kwart voor 11.

De route was verrassend volgens de wandelaars, onderlangs de Vlasrootsingel/Noorderbaan, richting de Kreppel, om net na de Vlindertuin geschminkt te kunnen worden, terug richting de dorpskern, waar een rij ballonzuilen de naderende finish van de avond, maar ook van de 41 editie aankondigde. Nog even onder de boog door, een medaille of vaantje in ontvangst nemen en dan jezelf overgeven aan het vertier op het plein voor het gebouw van hoofdsponsor Penders Voetzorg -waarvan overigens de directeuren Ivo Franssen en Henk Engelen zelf de vierdagen-wandelaars een medaille hebben uitgereikt-.

Circus Luijten was aanwezig en leerden de kinderen allerlei trucjes en kunstjes, er waren twee springkussens, een heuse DJ, die afwisselend met Jonk Geweldj het feest opluisterde met muziek. Op het plein werd de innerlijke mens voorzien van een natje en droogje. De grote loterij leverde uiteindelijk 3 winnaars op, hierover later in dit verslag meer. De kinderen die een prachtige kleurplaat hebben ingeleverd zijn daarvoor ook beloond, iedereen won iets, maar een aantal kinderen wonnen een grotere prijs. Daarnaast kregen een 6-tal voorinschrijvers hun inschrijfgeld terug, omdat zij de 50e, 100e, of een veelvoud daarvan, waren.

Het was een mooie editie. Complimenten en lof voerden de boventoon en daar kan de organisatie alleen maar blij mee zijn. Toch is zo’n groot evenement niets zonder de eerder genoemde deelnemers, de vele sponsoren, vrijwilligers en een hoop goodwill. Atletiek Leudal en met name de 4-daagse commissie, wilt iedereen die op één of andere manier zijn/haar steentje heeft bijgedragen, heel hartelijk bedanken. We hopen volgend jaar opnieuw op jullie te kunnen rekenen!

Klik op onderstaande link voor foto’s van vrijdag

Penders Voetzorg Leudal Wandel 4-daagse vrijdag 27 mei 2016 (Jos Smeets)

Penders Voetzorg Leudal Wandel 4-daagse vrijdag 27 mei 2016 (Laura Lenders)