maandag 15 mei 2017

Wandelvierdaagse 2017 – Dag 1

De vierdaagse van 2017 is vanavond afgetrapt met om en nabij de 850 wandelaars. De weersomstandigheden waren meer dan prima, het bos zorgde voor wat beschutting, terwijl op het open veld de zon nog aardig z’n best deed. Met een graad of 20 prima wandelweer.

De routes leidde de wandelaar over bospaden en een verharde Speckerweg richting landgoed de Bedelaar, met z’n inmiddels welbekende Uilentoren. Bij de doorsteek van het landgoed terug richting de Busjop stond dit jaar niet Cowboy Har, want er was immers geen koe te zien, maar werden de wandelaars getrakteerd op een kwaak (en toet-) spektakel door enorm veel kikkers. Hier en daar werd er zelfs eentje gespot.

En als we het dan toch over kikkers hebben, ook Kiki, de mascotte van de vierdaagse, was wederom aanwezig bij de eerste van de vier wandelavonden. Wie weet zien we haar nog vaker deze week?

De bossen in het Leudal staan weer volop in het groen, over de paden lopen niet alleen wandelaars, maar ook zeer veel zwarte kevertjes en zo nu en dan kon er een rups of eekhoorntje gespot worden. Kortom, het Leudal heeft ons ook deze editie weer veel meer te bieden dan alleen een hoop gekleurde pijlen en een wandelroute. Kijk vooral eens om je heen, adem de natuur in en geniet van alle geluiden die te horen zijn.

Onderweg is nog wel het één en ander gevonden aan verloren voorwerpen, zo liggen er bij de infotafel een tweetal zonnebrillen, een vestje en een naamkaartje. Deze kunnen afgehaald worden op één van de komende wandelavonden.

Graag tot morgen!

Foto’s van Maandag 15 mei 2017, klik hier!