vrijdag 19 mei 2017

Wandelvierdaagse 2017 – Dag 4

All good things come to an end”. Vrij vertaald betekent het dat aan alle goede dingen een eind komt. Zo ook aan de 42e editie van de Penders Voetzorg Leudal Wandel 4-daagse. Het leek een druilerige slotavond te worden, maar vlak voordat de wandelaars van start gingen en Kiki Kikker haar hoofd om de deur stak, stopte het met regenen en konden de wandelaars redelijk droog op pad. Op pad voor de laatste avond. De commissie wordt er altijd een beetje melancholisch van, het is weer voorbij, nee, niet die mooie zomer, maar die 42e editie van… De editie van de nieuwe vormgegeven medailles, de mensen die bij de finish met een echt bloemenboeket of snoepboeket, moeder, vader, dochter, zoon, schoonfamilie, kleinkind, of eender welk familielid of kennis ook stond op te wachten.

Natuurlijk heeft de organisatie weer kunnen bouwen op vele vrijwilligers, van verkeersregelaar die veilig helpt over te steken, via de medewerkers van de drankpost, als ook de opbouwers van het terrein, de tent, de mooie finishboog en het versieren met ballonnen en vlaggetjeslijnen en natuurlijk onze enige echte vierdaagse mascotte, Kiki Kikker. Het evenement was ook niet mogelijk als er geen samenwerking was tussen de muzikanten, de eigenaar van de springkussens, de schminkploeg, de accommodaties waarvan de organisatie gebruik mag maken en nog vele anderen. En dan natuurlijk even de aandacht voor de vele sponsoren, door middel van advertenties, natura-prijzen, het beschikbaar stellen van materiaal en middelen en ga zo maar door.

Even denken… vergeten we niet iets? Jawel, natuurlijk! De wandelaar. Want zonder die hoop wandelaars van de afgelopen week (deze avond ondanks het druilerige weer, opnieuw rond de 800 deelnemers), is dit evenement niet wat het zou moeten zijn. Ontspanning, inspanning, een must om te bewegen, een recreatieve sportvorm of gewoon gezellig een route wandelen door het bos, de vierdaagse biedt het allemaal. We hopen dan ook van ganser harte dat we iedereen en nog veel meer mensen op 14, 15, 17 en 18 mei 2018 mogen verwelkomen bij de 43e editie.

Graag tot ziens, graag tot volgend jaar!

Foto’s van vrijdag 19 mei, klik hier!