maandag 21 mei 2018

Wandelvierdaagse 2018 – Dag 1

Vandaag was de kick-off van de wandelvierdaagse 2018. Op deze eerste dag was het weer ons prima gezind, het beloofde 27 graden te worden, maar als we het aan Kiki Kikker vragen, was het véél warmer. Hoe dan ook, een flinke schare wandelaars wisten ook dit jaar de ingang naar de inschrijftafels weer te vinden. Een teller hebben we niet meer, maar het was als altijd gezellig druk.

Zoals de wandelaars gewend zijn, was er ook dit keer weer een mooie route uitgezet. Het voerde de loper van de Busjop, over een tal van wildroosters, via twee keer een oversteek naar St. Elisabeth en het Bakhuisje, alwaar de drankpost gevestigd was. Ook daar was het een gezellige boel. Een team van dames en onze vaste stempelaar Huub, wachtte de lopers al op, met genoeg keuze in drank en snoep en natuurlijk een dikke stempel in het vakje van de eerste dag van deze vierdaagse. De daglopers kregen er uiteraard ook eentje.

Kiki had zich bij dit gezellige tafereel gevoegd en heeft weer de nodige knuffels en highfives gekregen vandaag. Maar Kiki was niet het enige dier wat vandaag een nogal prominente rol voor zichzelf in gedachten had. Bij het laatste groepjes lopers, bij de commissie bekend als: pijlophalers, meldde zich een heuse eend. Het beestje waggelde mee als het groepje liep, het stopte als het groepje even stilstond. Toen de groep een aantal lopers voorbij ging, waggelde de eend even met de nieuwe groep laatste lopers mee, toen de groep pijlophalers weer achteraan liep, voegde de eend zich weer bij hen. Een aantal leden van de commissie vraagt zich wel stiekem af of de eend in één van de dames een echte moederkloek herkende. Mogelijk aan het waggelen, of was het toch het gekwaak? Enfin, nadat er een filmpje geschoten is geworden, hebben deze dames de eend in het water geholpen en kon er zonder dierlijk gezelschap weer verder gewandeld worden.

De weersverwachtingen voor morgen zijn ietsje koeler dan vandaag, maar we geloven dat dat bij alles boven de 20 graden de wandelaar onmogelijk tegen zal houden om weer van de partij te zijn. Natuurlijk zit er dan ook weer een team vrijwilligers voor jullie klaar.

Tot morgen!

Foto’s van dag 1 zijn hier te vinden.