dinsdag 22 mei 2018

Wandelvierdaagse 2018 – Dag 2

Wat een stralende dag was deze tweede dag van de vierdaagse. Het was niet te warm, tussen de bomen niet te benauwd, nee hoor, prima wandelweer. Ook met de muggen viel het vandaag een stuk meer mee dan gisteren. Geen eend te zien vandaag, wel veel viervoeters, die in plaats van een stempel te krijgen bij de drankpost, getrakteerd werden op een hondenkoekje en water.

Kiki Kikker gaf, zittend op een boomstam, alle deelnemers, groot en klein, nog een laatste knuffel voor ze het bos in gingen om hun gekozen afstand te gaan wandelen. De route voerde de lopers langs de Uilentoren op Landgoed de Bedelaar. Smalle paden, bijna overgroeid met allerlei struikgewas, een prachtige omgeving.

In het laatste lusje vóór de drankpost was echter een heel vreemd en onnatuurlijk fenomeen te zien. De wagen van de organisatie, die op weg was naar de waterpost op de 10 en 12,5 km route, was vastgelopen. Vastgelopen? horen we jullie denken. Ja, die waterpost-wagen had echt de enige plas in het hele bos gevonden, om zichzelf in een modderpoel volledig vast te rijden. Een auto heeft geprobeerd de wagen eruit te trekken, maar toen dat niet mocht baten werd er een tractoreigenaar gebeld, die soelaas bood. Henk Venner, eigenaar van Landgoed Heijerhof op de Beekkant in Baexem, kwam met zijn tractor de waterpost-wagen verlossen uit zijn benarde positie. Waarvoor onze enorm grote dank!

Een stukje verderop, bij de picknick plaats op de Speckerweg, dacht een meneer met een klapstoeltje en een boek, een rustig avondje te kunnen lezen in de natuur. Helaas voor hem kwamen nét daar ongeveer 700 wandelaars, een appeltje van Fruithandel Heijnen eten bij de door de organisatie ingerichte appelpost. De organisatie vraagt zich dan ook af of deze meneer zijn boek nog heeft kunnen uitlezen.

Bij de Busjop op het terras klonken de muzieknoten van Joekskapel Angesóm die ook de laatste lopers een warm welkom terug wist te geven. Gezellig!
De wandelaars hebben morgen een rustdag, de organisatie verwacht jullie allen weer terug te kunnen begroeten op donderdag a.s.

Graag tot donderdag!

Foto’s van dag 2 zijn hier te vinden.