donderdag 24 mei 2018

Wandelvierdaagse 2018 – Dag 3

De derde dag van de vierdaagse was betrekkelijk koeler dan de voorgaande dagen. Dit was voor de plusminus 700 wandelaars helemaal niet erg, maar op het terras bij de Busjop was het wat frisjes. Kiki Kikker had het dan ook (gelukkig) niet heel erg warm vandaag. Evengoed mocht het weer de pret niet drukken en werd er weer volop gestart aan deze voorlaatste wandeldag.

De route vandaag bracht de lopers naar buitencentrum de Spar en over de Nunhemse heide. Een mooi vergezicht, met heuveltjes en meertjes. Drie fotografen stonden langs de route. Twee van de organisatie en eentje van Dagblad de Limburg. Bij de drankpost was het weer een gezellige drukke boel. Ook stond daar in de buurt een tractor, waardoor even werd gedacht dat de waterpost-wagen zich opnieuw had vastgereden in die ene enkele modderplas, maar gelukkig was het een toevallige voorbijganger die er langs moest. Vlaggetjes gingen aan de kant en de bestuurder vervolgde opgelucht zijn weg.

Op het terras van de Busjop zat Joekskapel Angesóm, net als dinsdag, te spelen. Gezellige en herkenbare deuntjes wezen de lopers de weg terug naar de startlocatie.
Over de startlocatie gesproken, morgen is deze niet meer bij Restaurant de Busjop, maar op het plein bij Penders Voetzorg, in de kern van Heythuysen. Van daar uit zullen weer 4 routes met elk z’n eigen afstand vertrekken om na de wandeling terug te keren op het plein. Daar wacht dan uiteindelijk de welverdiende medaille voor deelnemers met een weekkaart, maar ook de winnende loten voor de hoofdprijzen zullen dan getrokken worden en er zal voor jong en oud genoeg vertier zijn.

De commissie wenst iedereen een mooie laatste wandeldag en begroet jullie graag morgen weer!

Foto’s van dag 3 zijn hier te vinden.