vrijdag 25 mei 2018

Wandelvierdaagse 2018 – Dag 4

Als je jarig bent wordt er voor je gezongen. En we hadden een jarige gisteren. Een jongedame kwam langs de drankpost, men zag daar haar button met “ik ben jarig” erop en begonnen spontaan te zingen. Ook bij de schminkpost werd ook niet alleen deze jongedame haar gezicht opgevrolijkt (voor zover dat nog kon), maar er werd nogmaals gezongen. Dan kun je bijna niet anders dan je echt wel jarig voelen.

Wie ook met de neus in de boter viel was het meisje wat door de commissie werd gevraagd om een lootje te komen trekken voor de hoofdprijzen. Zij trok, na een beetje husselen tussen alle lootjes, nummer 303. Nadat de microfonist 2 x het winnende lotnummer had genoemd opende het meisje haar hand en zag daarin een lootje met hetzelfde nummer. Om dit grote toeval te bewijzen aan het publiek hield zij in beide handen de betreffende lootjes omhoog. Deze geluksvogel kreeg zélf een tweetal vogels. Namelijk een roze knuffelflamingo én een opblaasflamingo.

Kiki Kikker heeft zich de afgelopen dagen suf geknuffeld, gedanst, gekust en werd daarvoor gisteravond beloond met een heuse tekening. Eén van Kiki’s grote vrienden had een portret van haar gemaakt en erboven geschreven dat het tafereel op de tekening een Kikkerfeest betrof. Kiki werd er helemaal verlegen van.

Bij het popcornkraam was het een drukte van jewelste. Er stonden rijen kinderen te wachten tot het apparaat genoeg had gemaakt om iedereen te voorzien van een zak gepofte mais. Toen de eigenaar vlak voor vertrek aangaf dat hij nog over had en de organisatie tegen de kinderen ging vertellen dat de popcorn op moest, was het springkussen binnen 1 tel leeg.

Maar goed, dat het een feestje was heeft iedereen kunnen zien, horen en ervaren. Het was nog laat erg sfeervol op het plein. De buitenbar van de Busjop bracht gezelligheid, de muziek van de DJ maakte het feestje bijna compleet. Bijna, want zonder alle enthousiaste deelnemers was er natuurlijk niks te feesten. De organisatie bedankt via deze weg graag alle sponsoren, vrijwilligers en muzikanten, maar ook jou, als deelnemer.

Foto’s van dag 4 zijn hier te vinden.