maandag 20 mei 2019

Wandelvierdaagse 2019 – Dag 1

Hoera, de wandelvierdaagse start vandaag. En zoals elk jaar is alles weer tot in de puntjes geregeld door heel veel vrijwilligers. Chapeau! Bij de Busjop gonst het al van bedrijvigheid. De mascotte Kiki de Kikker staat al klaar om iedereen een high five te geven. En ook het weer is ideaal voor een stevige wandeling.

Opgewekt vertrekken groepjes wandelaars om de 5, 71/2, 10 of 12,5 km te gaan lopen. De route loopt richting de Speckerweg en een stukje door Haelen.

Daar krijgen we een beker heerlijk fris water aangeboden om vervolgens verder te lopen naar Overhaelen, een stuk langs het spoor richting Landgoed de Bedelaar.

In de bossen rondom de Busjop krioelt het vanavond niet alleen van de mensen, maar ook van mieren, die ijverig werken aan een enorme mierenhoop.

Een eindje verder zien we niet een mierenhoop, maar een hoop mensen op een kluitje. Dat is goed nieuws, want dat betekent dat we bij de drankpost lekkere limonade krijgen en een overheerlijke lolly.

Gesterkt lopen we weer verder. Langs de uilentoren en via de ‘kissing gate’, verlaten we het landgoed, om gelijk over te steken naar ‘Die Romantische Strasse’, waar we bij een vennetje getrakteerd worden op een concert van kwakende kikkers en kwetterende vogels met in de verte het geluid van loeiende koeien. Het laatste stuk van dag 1 breekt aan. Voordat we het schitterende paadje langs de beek inlopen krijgen we een mooie drinkfles van ALFA accountants en adviseurs aangeboden. Die komt de komende dagen goed van pas. En dan zijn we weer bij de Busjop. Deze mooie tocht smaakt naar meer. Dus morgen staan we weer klaar voor de start.