dinsdag 21 mei 2019

Wandelvierdaagse 2019 – Dag 2

Dag 2 van de wandelvierdaagse begint goed. Het weer is iets frisser dan gisteren, maar het is droog en af en toe komt het zonnetje tevoorschijn. Bij de Busjop is het een drukte van komen en gaan. Jong en oud, getraind of niet, viervoeters en tweevoeters. Allemaal kijken ze uit naar de tweede route van de avondvierdaagse. De wandelvierdaagse is niet alleen een sportief en gezond evenement, maar ook een mooie manier om andere mensen te ontmoeten. Het is een evenement waarbij je gemakkelijk met vreemden een praatje maakt, al is het bijvoorbeeld alleen tijdens het passeren.

Vandaag gaat de tocht door de bossen rondom Zorgcentrum St. Elisabeth. Als je 12,5 km loopt, dwaal je wat verder af richting Roggel en Nunhem. Een prachtige tocht met veel verschillende vergezichten. Al die frisse verschillende kleuren groen zorgen ervoor dat het bos nu op z’n mooist is.

Uiteindelijk komen we bij het nieuw aangelegde familiepad uit. Prachtig aangelegd met weidse gezichten, een vlonderpad over een poel en met verschillende kunstwerken van dieren gemaakt van natuurlijke materialen. We lopen langs St. Elisabeth, waar de liefhebber nog over het blotevoetenpad kan lopen. We vervolgen het pad aan de overkant van de Roggelseweg dat pas nieuw is aangelegd. Dit ‘nieuwe pad’ is eigenlijk al heel oud, want vroeger was er al een verbinding tussen het voormalig klooster St. Elisabeth en de Elisabethmolen.

En daar zien we de stempel- en drankpost staan. Na een korte pauze gaat de tocht weer verder. We lopen het pad rondom het zorgcentrum. Op verschillende plekken kun je hier het ijsvogeltje spotten, maar die zal zich vanavond wel niet laten zien. Binnen het Zorgcentrum is ook de Buitenschoolse opvang Natureluur gevestigd. En zij hebben voor de kinderen leuke activiteiten georganiseerd. We passeren een schattig dierentuintje, waar de dieren hun ogen uitkijken naar die eindeloze optocht van al die vreemde tweevoeters die passeren. Nog een klein stukje en we zijn weer bij de Busjop. We horen in de verte al muziek en hoeven maar op het geluid af te lopen.

De tweede dag zit er helaas weer op.