donderdag 23 mei 2019

Wandelvierdaagse 2019 – Dag 3

Na een dagje rust zijn we er weer helemaal klaar voor: lekker wandelen door de natuur. Vandaag lopen we in de omgeving van Buitencentrum De Spar. Hier zie je wel eens een ree, buizerd of ijsvogeltje. Maar of de dierlijke bewoners van het bos zich vanavond laten zien is maar de vraag. Zoveel bezoek tegelijk vatten ze waarschijnlijk op als een invasie. En ook de weergoden zijn ons gunstig gezind. Warm, zonnig en een zacht briesje. Kiki de kikker zal dit niet zo leuk vinden. Zij heeft alleen een winterpak. Vandaag lijkt het drukker dan afgelopen dagen. Misschien vanwege het mooie weer.

De routes lopen in het begin allemaal hetzelfde wat inhoudt dat het gezellig druk is. Vanwege het hoge tempo begeven we ons in het begin van de route zigzaggend tussen de mensen en honden. Leuk, want dan maak je af en toe een praatje met iemand of kom je een bekende tegen. Maar na verloop van tijd buigen de verschillende routes af en opeens is het stil. Het geroezemoes is vervaagd en je voelt je steeds meer één worden met de natuur. Dit is weer een heel andere dimensie van wandelen. Als je luistert naar de stilte, hoor je opeens de geluiden uit de natuur. Vogels die fluiten, een specht die driftig klopt, een koekoek die in de verte roept, het ruisen van de bomen en het kikkerkoor bij Nunhems zaden. Bij de langste afstand is het rondje om de Spar een hele grote boog er omheen. We lopen door schitterende mooie paadjes waar je bijna nooit komt en in de verte zien we de kerktoren van Neer.

Onderweg worden we weer voorzien van water en van fruitbedrijf Heijnen krijgen we een lekkere appel voor de dorst. Bij de drankpost ligt weer de overheerlijke salmiak lolly klaar. Nog een paar kilometer te gaan en we zijn weer bij de Busjop. Dit keer krijgen we een muzikaal welkom van JK Angesóm.