vrijdag 24 mei 2019

Wandelvierdaagse 2019 – Dag 4

Vanavond alweer de laatste etappe. Helaas.

We starten vanaf het plein bij Penders Voetzorg. Dat is wel leuk. Want nu kan iedereen die niet heeft meegelopen zien hoe leuk en gezellig de avondvierdaagse is. Vrolijke mensen die starten en trotse en blije mensen die na afloop een medaille of lintje in ontvangst nemen. Allemaal bevangen door het wandelvirus. Reden genoeg om volgend jaar toch zeker (weer) mee te doen. Maar pas op! Eenmaal aangestoken door het wandelvirus kom je er nooit meer vanaf. Maar dat geeft niet. Van dit virus wordt je niet ziek, maar voel je je juist beter.

Een mooie route langs de Tungelroyse beek richting Beylshof zorgt voor een afwisselende avond. De lange afstanden cirkelen zo’n beetje om Baexem heen. Het is weer genieten. Zeker met dit prachtige weer.

Wandelen in de natuur heeft ook een heilzame werking. Dat is wetenschappelijk bewezen. Je voelt stress wegebben en de rust in je hoofd wederkeren. Wandelen is ook goed voor je humeur. Je wordt er vrolijk van. Dus trek eens wat vaker je wandelschoenen aan en loop het bos in. En onthoud het volgende: In Scandinavië zeggen ze: ‘slecht weer bestaat niet, wel slechte kleding’. Dus het weer is geen reden om binnen te blijven.

Na de laatste gezellige, ontspannende en mooie wandelavond worden we feestelijk ontvangen op het plein. Er is muziek, drank, springkussens en een popcorn/suikerspin kraam. En natuurlijk een medaille of lintje. Deze geweldige wandelvierdaagse was alleen mogelijk dankzij het vele werk door veel vrijwilligers en de sponsors.

Tot volgend jaar! En denk eraan: ‘save the date’. Ergens in mei 2020. En neem iemand mee die nog niet getroffen is met het wandelvirus. Laten we samen proberen om heel Leudal te besmetten.