maandag 16 mei 2022

Wandelvierdaagse 2022 – Dag 1

De eerste wandeldag is helaas al voorbij ……. Mooi weer en enthousiaste mensen, heerlijk om mee te maken!

Onze razende reporter Judith Princen laat ons weten hoe zij het heeft beleefd: Na een regenbui in de vroege ochtend van 16 mei, waarvan menig wandelaar gevreesd moet hebben dat het mogelijk de tendens voor de eerste wandel-dag zou blijven, worden we toch aangenaam verrast. Aan het begin van de avond was het ook in het bos drukkend warm. Maar na een poosje gaven de bomen een verfrissend gevoel door hun schaduw. De route van de vierdaagse leidde de wandelaars langs de Mussenhoek en St. Elisabeth door de groene omgeving van het Leudal. Aangemoedigd door een dartelend pasgeboren veulen wat de aandacht van de vele kinderen op de route probeerde te trekken, wandelden de langere afstandslopers richting Roggel. Wederom was ook stempelaar Huub aanwezig. Hij vertelde dat hij in de coronatijd maar thuis had geoefend, want hij mocht het niet niet verleren om in de juiste vakjes een mooie Atletiek Leudal stempel te zetten. Zijn taak is immers erg belangrijk en wij zijn blij dat ook hij weer op zijn vertrouwde plaats zat.

In het bos verschool zich langs het pad nog een heuse kabouterfamilie. Het rode fietsje stond immers voor de deur. Bij het bakhuisje vonden we de drankpost, waar ook BSO Natureluur met activiteiten voor de kinderen aanwezig was. Onderweg zijn tijdens de wandelvierdaagse blijkt voor een tweetal kinderen erg leerzaam. Zij verzonnen bij het hele alfabet verschillende dieren. De A is van Aap, de B van Baviaan. Toen we hen bij de V weer tegenkwamen, wilden wij Vis opperen, maar waren ze inmiddels verwikkeld in een overhoring voor school. Zo zie je maar, wandelen is op deze manier niet alleen sportief, maar ook educatief.

Vandaag was in elk geval een geslaagde wandeldag. Hopelijk houdt het weer zich goed en kunnen de fanatiekelingen morgen wederom genieten van het mooie Leudal, wat wij maar mooi onze ‘achtertuin’ mogen noemen.

Foto’s van Josine Janssen uit Grathem: klik hier