dinsdag 17 mei 2022

Wandelvierdaagse 2022 – Dag 2

Dag 2 van de vierdaagse bracht ons iets benauwder weer dan gisteren. Evengoed was het een heerlijke wandeltemperatuur. De route omvatte vandaag een tal van ‘single-trails’, smalle paadjes die zowel omhoog als omlaag gingen, langs water en door bos. Of het nou een ongerepte natuur genoemd mag worden als de mens het groen en de bomen onaangeroerd laat, of dat het ook ongerept mag heten als natuurkrachten de boel met rust hebben gelaten is voorlopig nog een raadsel, maar feit was dat de afgelopen jaren verschillende stormen hebben huisgehouden in de bossen van het Leudal. Dat maakte dat door sommige paden de avonturier en survival-modus in de mens wakker werd geschud. Klimmen over omgevallen bomen, je een weg banen tussen takken en struikjes, het hoort er allemaal bij. Hoe dan ook, het was weer een prachtige route.

De Uilentoren op Landgoed de Bedelaar trok de nodige bekijks van de wandelaars, vooral kinderen wilden een kijkje dichterbij nemen. We liepen over de Speckerweg, maar raakten verschillende malen ook nét de buitenwijken van de wereldstad Haelen aan. Door wat omwegen te creëren slaagde de organisatie en met name de route uitzetters erin om de wandelaar soms het gevoel te geven volledig ergens anders te lopen. De posten van zowel water, stempel als de grote drankpost waren weer goed verzorgd. Bij de drankpost is het altijd een feestje, zo met de vele gekleurde vlaggetjes en de sfeer die er altijd hangt.
Bij terugkeer bij de Busjop klonken de vrolijke klanken van een flink orkest, de terrassen zaten dan ook bomvol en de sfeer ademde er op en top gezelligheid uit.

Nu even een rustdag. Hopelijk de beentjes omhoog, de voeten even ontzien en dan donderdag weer vol goede moed starten aan dag 3. Wij hebben er in elk geval zin in. Jullie ook?

Foto’s van Josine Janssen uit Grathem: klik hier