Fysio Atelier Leudal Wandelvierdaagse

Algemene informatie

Natuurgebied Leudal, beschreven door de VVV, Hart van Limburg:

De beekdalen in het Leudal zijn van een schilderachtige schoonheid. Ze zijn begroeid met grotendeels natuurlijk bos met hazelaar, berk en wilg. Tussen de bomen slingeren de Zelsterbeek en de Leubeek. Het water heeft de beekdalen in eeuwen tijd zo diep uitgesleten dat er een soort van ravijnen zijn ontstaan. Op de overgang van hogere naar lagere gronden heeft afstromend regenwater holle wegen uitgesleten.

Dat klinkt toch super! Daar zou je toch best wel eens een wandeling in willen maken. En dat kan! Wil je genieten van prachtige routes door dit gebied, doe dan mee met onze wandelvierdaagse in mei. Onze routemakers hebben weer allerlei mooie paadjes ontdekt en verwerkt in mooie wandelingen van 5 km, 7,5 km, 10 km en 12,5 km.

Omdat we de eerste 3 dagen starten vanaf Boscafé De Busjop begint u gelijk in het bosrijk gebied. De routes worden helemaal bewegwijzerd, dus u hoeft niet op papier te lezen waar u naar toe moet. Dat geeft u meer de kans om rond te kijken en u te verwonderen over de prachtige natuur.

De laatste dag van de wandelvierdaagse vertrekken we vanuit het centrumplein van Heythuysen en komen op dezelfde plek ook weer terug. Daar zal deze gezellige wandelweek worden afgesloten met het uitreiken van de medailles, muziek, een loterij en verschillende attracties voor de jeugd.

Extra activiteiten

Dagloterij
Elke wandeldag hebben we een dagloterij met leuke prijsjes, gedoneerd door de plaatselijke ondernemers. Vóór vertrek ontvangt u van ons een loterijbriefje; blauw voor volwassenen en geel voor de jeugd t/m 12 jaar. Dit vult u in en gooit het in onze speciale loterijbus.

Om 19.30 uur, als de laatste wandelaars begonnen zijn met hun route, worden de briefjes verzameld en per categorie worden daaruit 10 lootjes getrokken. Neem een kijkje op het bord als u terugkomt van uw wandeling en misschien bent u een van de gelukkige winnaars!

Maar ook langs onze routes staan soms verrassingen:

  • Dinsdag is vaak de dag van de appeltjes van Fruitbedrijf Heijnen uit Roggel.  Een heerlijk stukje fruit dat u krijgt aangeboden voor de lekkere én gezonde trek.
  • Natureluur, de groene kinderopvang uit Haelen voor de jeugd van 0 t/m 12 jaar, zal meestal op donderdag de langstrekkende jeugd amuseren met allerlei activiteiten.
  • En op vrijdag, de slotdag, hebben we voor de wandelaars met een weekkaart een extra loterij, waarbij de hoofdprijzen de kers op de taart worden.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en weetjes over onze Fysio Atelier Leudal Wandelvierdaagse? Volg dan ook onze Facebook-pagina!